Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu na Zlínsku museli hasiči odstranit sádrokartonové podhledy a hledat skrytá ohniska

Ve čtvrtek 1. února 2024 dopoledne se po příchodu domů na ženu po otevření vstupních dveří rekonstruovaného rodinného domu vyvalil hustý kouř. Žena ihned volala na tísňovou linku hasičů s tím, že vůbec neví, co uvnitř domu, nacházejícího se ve Zlíně v místní části Kudlov, hoří.

Na místo hlášeného požáru vyjeli profesionální hasiči ze stanice Zlín, jednotka statutárního města Zlína a dobrovolní hasiči z Březůvek. Po jejich příjezdu se v domě nikdo nenacházel. Oznamovatelka čekala venku v bezpečí.

Hasiči v dýchací technice vstoupili do zakouřeného domu, který prošli a zjišťovali, co uvnitř vlastně hoří. S termokamerou odhalovali žhavá ohniska. V přízemí domu museli odstranit sádrokartonové podhledy a v horním podlaží plovoucí podlahu, ze které se dýmilo. Místa postupně prolévali vodou. Termokamerou prováděli další kontroly a vyhledávali skrytá ohniska, která hasili.

Na požářiště se dostavil vyšetřovatel hasičů, který nyní zjišťuje příčinu požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1,5 milionu korun.

HZS Zlínského kraje
Sdílet