Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobilový žebřík ze stanice Uherské Hradiště se cestou k požáru srazil s osobním vozem, řidič osobáku skončil v nemocnici

Dopravní nehody se nevyhýbají ani zásahovým vozidlům profesionálních hasičů. Naštěstí k nim dochází velmi zřídka a hasiči, jedoucí k zásahu, dojedou bezpečně do daného cíle.

Dnes to tak však nebylo. Profesionální hasiči ze stanice Uherské Hradiště byli po 13. hodině vysláni k hlášenému požáru do Ořechova na Uherskohradišťsku.

Automobilový žebřík se dvěma hasiči však na místo již nedojel. Ve Starém Městě na ulici Hradišťská se totiž střetl s osobním vozidlem.

Řidič osobáku utrpěl zranění a skončil v nemocnici. Jeho spolujezdec a oba hasiči vyvázli bez zranění.

Na pomoc svým kolegům vyjeli další hasiči z Uherského Hradiště, kteří zajistili místo nehody a provedli protipožární opatření. U osobního vozu odpojili také autobaterii. K úniku provozních kapalin nedošlo.

Dále se na místo nehody dostavili územní řídící důstojník a krajský řídící důstojník, který převzal velení. Po potřebných úkonech a zadokumentování místa nehody Policií ČR byl zásahový vůz převezen zpět na domovskou stanici.

Příčina a okolnosti nehody jsou nyní v šetření dopravní policie.

Lucie Javoříková
tisková mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet