Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V Mělníku hořela garáž a část rodinného domu, velitel vyhlásil druhý stupeň poplachu

K nahlášenému požáru garáže rodinného domu vyjeli profesionální hasiči z Mělníka a dobrovolní obce Mělník-Blata, Mělník-Mlazice a Mělník Vehlovice-Chloumek. Případ se stal v úterý 6. února 2024 večer. Po příjezdu na místo bylo průzkumem zjištěno, že požár zasáhl nejen garáž, ale také část přilehlého rodinného domu a plot. U garáže se navíc z druhé strany nacházel další rodinný dům.

Velitel zásahu nechal zvýšit poplachový stupeň na druhý a zároveň nechal na místo povolat profesionální hasiče z Neratovic a dobrovolné obcí Cítov a Liběchov. K likvidaci plamenného hoření nasadili hasiči v dýchací technice tři vodní proudy. Následně museli rozebrat střešní konstrukci, aby vyhledali a dohasili všechna skrytá ohniska. Uvnitř garáže se nacházely dva osobní automobily k jejichž uhašení použily jednotky také pěnotvorné zařízení PRO/pak a střední pěnu. Následně vynesli hasiči z garáže také prázdnou propanbutanovou­ láhev.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu a mohla být nahlášena jeho lokalizace ve 23:21. Celý objekt hasiči následně zkontrolovali termokamerou. Devět minut po půlnoci byl poplachový stupeň snížen na základní a v 1:38 byla nahlášena úplná likvidace požáru.

Škoda byla předběžně vyčísla na tři miliony korun. Příčina požáru je předmětem dalšího šetření, které bude provádět hasičský vyšetřovatel spolu s experty Technického ústavu požární ochrany v Praze.

Po dobu zásahu byly hasičské stanice Mělník a Neratovice zálohovány dobrovolnými jednotkami Neratovice (Neratovice) a Všetaty (Mělník), které držely pohotovost na vlastních zbrojnicích.

HZS Středočeského kraje
Sdílet