Pondělí 13. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Do prověřovacího cvičení hasičů v areálu SOŠ PO a VOŠ PO ve Frýdku-Místku se v roli figurantů zapojili i studenti

Ve čtvrtek dne 8. února 2024 proběhlo v areálu SOŠ PO a VOŠ PO prověřovací cvičení jednotek požární ochrany.

Zúčastnily se jednotky HZS MSK-ÚO Frýdek-Místek, stanice Frýdek-Místek a JSDH Frýdek, které se na místo události dostavily třemi vozidly CAS 20, které jsou vybaveny pro všechny typy zásahů, jedním vozidlem CAS 30 určeným pro velkoobjemové hašení a jedním vozidlem AZ 40 určeným pro zásah ve výškách.

Místem prověřovacího cvičení byla zvolena v současné době nevyužívaná budova B v areálu SOŠ PO a VOŠ PO na ulici Pionýrů. Jednotky PO, které se cvičení účastnily, měly za úkol zachránit osoby, které uvízly na balkonech a nebyly schopny kvůli zakouření objektu samy odejít, zlikvidovat požár a odvětrat zakouřené prostory pomocí přetlakových ventilátorů.

Požár byl simulován pomocí zadýmení budovy nezávadným dýmem z vyvíječe kouře, roli figurantů si vyzkoušeli žáci SOŠ PO s pedagogickým doprovodem.

Cílem cvičení bylo prověřit spolupráci a postupy při záchraně osob a likvidací požáru ve výškové budově mezi jednotkami profesionálních a dobrovolných hasičů. Hasiči prováděli zásah v dýchací technice, k záchraně osob byl použit automobilový žebřík. Po ukončení cvičení bylo provedeno vyhodnocení cvičení, které konstatovalo, že cíle cvičení byly splněny.

pplk. Ing. Petr Holub
tiskový mluvčí školy
Sdílet