Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Muž, který měl vážnou nehodu u Janova na Pardubicku, přijel osobně poděkovat zasahujícím hasičům

Pan Martin Libischer přijel přesně na den od nehody poděkovat hasičům za jejich zásah při dopravní nehodě, ke které došlo začátkem února 2023 na silnici I/35 na 164 km u obce Janov.

Osobně přijel a poděkoval zasahujícím hasičům ze stanice Litomyšl. Každému hasiči navíc daroval hodinky s osobním poděkováním za záchranu života. Za nehodu tenkrát vůbec nemohl.

Tehdy, po příjezdu jednotky na místo, bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o dopravní nehodu osobního automobilu Kia s podvalníkem, utrženým ze závěsu druhého vozu. Vozidlo řidiče Martina Volkswagen se nacházelo v příkopu ve směru na Litomyšl a podvalník blokoval společně s převáženým nákladem (24 IBC kontejnerů) oba jízdní pruhy.

My jsme rádi, že to celé nakonec dobře dopadlo a moc děkujeme, za osobní návštěvu a poděkování, doplnila Vendula Horáková, mluvčí pardubických hasičů

Řidič Martin zůstal v havarovaném voze zaklíněn a zraněn. Jednotka hasičů ihned započala vyprošťovací práce za pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení.

Během vyprošťování jednotka spolupracovala se zdravotníky. Zraněný Martin Libischer byl ihned převezen do nemocnice v Hradci Králové, kde se nějakou dobu z nehody zotavoval.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet