Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na střeše domu ve Starém Mateřově byly umístěny fotovoltaické panely, hasiči tak museli zvolit správný postup při hašení

Čtyři jednotky hasičů byly přivolány v sobotu 10. února v 17.30 hodin k požáru rodinného domu do Starého Mateřova na Pardubicku. Při příjezdu první jednotky na místo byla již část střechy a horní patro domu zasažené plameny.

Na místě byly dvě zraněné osoby, které byly předány zdravotníkům do péče. Jedna osoba se měla nadýchat jedovatých zplodin hoření a byla v šoku a druhá osoba utrpěla popáleniny, když se snažila z domu zachránit psa.

Hasiči nasadili potřebný počet proudů k likvidaci požáru. Velitel zásahu nechal vypnout přívod plynu i elektrického proudu. Požár hasiči dostali pod kontrolu v 19.13 hodin. Hasiči zamezili rozšíření plamenů na celou střechu. Požár tak poškodil asi 1/3 střechy a podkroví.

Na střeše domu byly umístěny fotovoltaické panely, hasiči tak museli zvolit správný postup při hašení, aby nedošlo k ohrožení života a zdraví zasahujících hasičů.

Dále bylo nutné rozebrat střešní krytinu a z domu vynosit ohořelé věci. Hasiči poskytli první psychologickou pomoc jedné osobě.

Na místo se dostavil vyšetřovatel hasičů, který bude zjišťovat přesné příčiny vzniku požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 8 milionů korun. Do ranních hodin bude místo po požáru střežit místní dobrovolná jednotka hasičů. Vyšetřování příčin vzniku požáru bude pokračovat i v neděli 11. února.

Sdílet