Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Víkend sebevrahů ?

U několika případů pokusů o sebevraždu museli o víkendu zasahovat pražští hasiči.

17. 9. 2004 – 20:32
Praha 2, Nuselský most

Jednotka HZS Praha z krčské stanice byla vyslána k případu sebevraha na Nuselském mostě. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o muže, který je za pletivem mostní konstrukce a komunikuje s policií. V nestřeženém okamžiku byl muž zachycen skrze pletivo a vytažen pomocí výškové a lezecké techniky zpět, kde si jej převzala záchranná služba.

17. 9. 2004 – 22:21
Praha 4, Na Jezerce

Jednotka HZS Praha z krčské stanice byla vyslána k případu člověka visícího za nohu z balkónu. Na místě bylo zjištěno, že se jedná o mladého muže, který visí za pravou nohu z balkónu v druhém nadzemním podlaží činžovního domu. Nešťastník byl uvolněn a spuštěn pomocí nastavovacího žebříku a lezecké techniky o patro níž, kde byl předán do péče záchranné služby.

19.9. 2004, 19,22; Praha 2, Nuselský most

K záchraně dalšího skokana vyjely jednotky HZS Praha opět na Nuselský most. Mladík se při příjezdu hasičů začal spouštět níž – ke hraně mostu. I při jeho zachycení hasiči za prsty se pokoušel vyprostit a skočit. Přesto se záchranářům podařilo chlapce pevněji uchopit, zajistit a následně za pomoci automobilového žebříku a lezeckého specialisty vyzdvihnout zpoza ochranného zábradlí. Situaci komplikovala přítomnost mladíkova bratra a otce, kteří se sice snažili nešťastníku pomoci, přesto díky svému šoku byli zasahujícím jednotkám přítěží. Hoch byl předán přivolané ZZS.

FOTO: Leoš Kučera a Radek Krahulík
Sdílet