Čtvrtek 2. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cvičná záchrana osoby prověřila hasiče z Doks, trénovali u Máchova jezera

Profesionální hasiči HZS Libereckého kraje ze stanice Doksy se ve čtvrtek 29. února 2024 pod vedením velitele hasičské stanice ppor. Jana Jecha zúčastnili prověřovacího cvičení v lokalitě Máchova jezera. Námětem byla záchrana osoby z vodní hladiny za nepříznivých klimatických podmínek.

Po příjezdu na místo události hasiči průzkumem zjistili, že plavec (figurant) zřejmě přecenil své síly a zůstal ve vzdálenosti 100 metrů od břehu zachycen u dřevěného mola. Zasahující hasiči oblečení do suchých obleků a plovacích vest a zajištění lanem pro záchranu osoby z vody využili paddleboard. Poté, co osobu na paddleboardu dopravili na břeh, ihned zahájili poskytování první předlékařské pomoci – mj. zajištění tepelného komfortu podchlazenému. Následně osobu fiktivně předali do péče Zdravotnické záchranné služby.

Cílem takovýchto cvičení, o kterých hasiči předem nevědí, je prověřit akceschopnost jednotky požární ochrany, prověřit dojezdové časy a také odborné znalosti cvičících s ohledem na specifika zásahu.

HZS Libereckého kraje
Sdílet