Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár garáže se zaparkovaným autem v Kopřivnici způsobil škodu za 200 tisíc korun, hasiči uchránili rodinný dům

V pátečních večerních hodinách vyjely čtyři jednotky hasičů k požáru garáže, ve které bylo zaparkované osobní vozidlo. Oheň se začínal šířit na přilehlý rodinný dům. Hasiči svým zásahem dům zachránili.

První telefonát, nahlašující požár garáže v Kopřivnici, přijalo operační středisko v 17:48 hod. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z Kopřivnice a Nového Jičína, s nimi dobrovolné jednotky z Kopřivnice a Štramberku.

Během výjezdu hasičských jednotek, projížděl kolem místa události příslušník Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, který se přesouval k plnění jiných služebních úkolů. U požáru ale zastavil a poskytl doplňující informace operačnímu středisku, konkrétně o požáru rozšiřujícího se již na střechu garáže a ohrožení střechy rodinného domu. Na základě této informace ihned operační středisko vyslalo k události i automobilový žebřík.

První jednotka, po příjezdu k požáru, nasadila dva vodní proudy k uhašení garáže s automobilem a zabránění rozšíření požáru na přilehlý rodinný dům. Po uhašení požáru hasiči pro kontrolu rozebrali podhled střechy, aby se ujistili, že nedošlo ke vzniku nového ohniska. K rozebírání a kontrole byl využit i automobilový žebřík.

Požár se hasičům podařilo dostat pod kontrolu za 20 minut, dalších 50 minut jim zabrala likvidace. Během zásahu došlo k lehčímu zranění jednoho ze zasahujících hasičů. Hasiči doplňovali vodu z nedalekého hydrantu.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 200 tisíc, hasiči uchránili majetek v hodnotě tří miliónů. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Lukáš Popp
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet