Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Skládací záchytné vany ECCOTARP jsou zárukou bezpečné a efektivní dekontaminace bez úniku nebezpečných látek do půdy nebo vody

Opakující se epidemie ptačí chřipky, cvičné zásahy chemických jednotek apod. To jsou situace, kdy důkladná dekontaminace hraje nezanedbatelnou roli. Nebezpečné látky, které se při ní odstraňují z ochranných obleků záchranářů nebo z kol zasahujících vozidel, nesmí vniknout do půdy, vody, kanalizace apod.

S jejich záchytem pomáhají speciální záchytné vany od ECCOTARP.

Skládací záchytná vana DECON je díky optimalizovanému rozměru 2×2m ideální pro důkladnou dekontaminaci osoby s roztaženými pažemi. Skládací konstrukce dekontaminační vany je optimální pro přepravu v hasičském nebo jakémkoliv jiném voze.

Vanu poté kdekoliv v terénu během několika vteřin pohodlně sestaví jeden člověk. Vana je vyrobena z chemicky odolného materiálu a je vybavena výpustným otvorem pro bezpečný odvod nebezpečných látek.

Pro dosažení maximálního efektu dekontaminace doporučujeme do záchytné vany DECON použít Dekontaminační nášlapné rohože, které zajistí dokonalý odvod nebezpečných látek z obleku záchranáře vč. obuvi.

Rohože se vyrábí z odolného pryžového kompozitu na bázi recyklovaných surovin, mají speciální chemicky odolnou povrchovou úpravu proti nasákavosti a ve vaně se nesmýkají. Rohože lze použít přímo ve vaně, nebo mohou sloužit i jako vstupní nebo výstupní podložka k vaně.

V případě, že je potřeba dekontaminovat např. vůz nebo jiné rozměrné zařízení, je ideální použít Velkoplošnou skládací záchytnou vanu LARGE. Nájezd a výjezd se provádí přes sklopenou bočnici.

Vanu lze dále využít např. pro záchyt náhodných úniků při přečerpávání. Skládací konstrukce umožňuje snadnou přepravu záchytné vany na místo určení a použití kdekoliv v terénu.

Více informací o celé produktové řadě ECCOTARP na jdete na webu www.eccotarp.com.

Sdílet