Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Škola v plamenech ?

17.září v 8.30 hodin vypukl požár v půdním prostoru ZŠ na Benešově náměstí v Pardubicích. Školník při opravě střešní konstrukce neopatrnou manipulací s otevřeným ohněm podpálil uskladněný materiál a následně začaly hořet dřevěné krovy.

Sám se zřítil ze žebříku a utrpěl poranění páteře. Ředitel školy po zpozorování požáru informoval telefonicky operační středisko hasičů, které ihned vyhlásilo první stupeň poplachu pro jednotku v Pardubicích. Okamžitě byla provedena evakuace žáků pod dohledem učitelského sboru. Hasiči po příjezdu na místo začali s evakuací zraněné osoby. Pomocí automobilového žebříku a vysokotlaké vody byl veden útok vně budovy. Vnitřkem budovy postupovala skupina hasičů s nosítky a lezeckou technikou a současně bylo prováděno hašení uvnitř budovy. Dva hasiči vnikli dovnitř budovy přes automobilový žebřík oknem na půdu a provedli hašení. Lezecké družstvo zajistilo zraněného a jeho fixaci na nosítkách a postupně, přes nainstalované zařízení, spustili nosítka po schodišti z půdy a vynesli zraněného mimo nebezpečí. Poté hasiči pomocí přetlakové ventilace odvětrali zakouřený prostor (dýmovnice).
Tak vypadalo dnešní taktické cvičení. Cílem cvičení bylo prohloubit znalosti hasičů při likvidaci požáru za ztížených podmínek a procvičit lezeckou skupinu.



nstržm. Vendula Horáková
Sdílet