Úterý 30. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ve Frýdku-Místku zachránili vyčerpanou ženu z jezu, do jejich příjezdu ji jistili policisté

Hasiči zachránili společně se strážníky a policisty vyčerpanou ženu z jezu na řece Ostravici ve Frýdku-Místku. Mladé ženě (21) tam vypadl telefon z ruk a při snaze ho zachytit skončila v řece i ona.

Operační středisko hasičů obdrželo informaci o potřebě záchrany ženy, v pondělí 
15. 4. 2024 v 15:12 hod. Na místo události tak okamžitě vyjela profesionální jednotka hasičů z Frýdku-Místku, společně s ní byl poplach vyhlášen i dobrovolné jednotce z Frýdku-Místku-Frýdku.

Jednadvacetiletá žena se po pádu do řeky zachytila klády na hladině a ve vodě nedobrovolně zůstala asi patnáct minut. Pacientka se záchranáři komunikovala, nejevila známky tonutí, byla však silně podchlazená a měla zraněnou hlavu. Posádka jí zajistila tepelný komfort a po provedení přednemocniční neodkladné péče ženu transportovala do frýdecko-místecké nemocnice, kde byla předána na centrálním příjmu.

řekl nám k události mluvčí zdravotníků Lukáš Humpl.

Hasiči, oblečeni do speciálních obleků pro práci na vodě započali ihned po příjezdu na místo události záchranné práce. V té době se v jezu nacházela nejen zmiňovaná žena, ale také policista, který ji za pomocí lana jistil a bránil tak jejímu stržení proudem.

Hasiči zachránili nejprve zraněnou a vyčerpanou ženu, posléze pomohli do bezpečí pevné půdy pod nohama i policistovi. Ženě byl pak až do příjezdu Zdravotnické záchranné služby na místo události poskytnut tepelný komfort.

Celý příběh tak má šťastný konec, a to především díky pohotové reakci a součinnosti všech zúčastněných složek.

Kamila Langerová
tisková mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet