Sobota 4. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu v libereckém Starém Harcově hasiči zachránili dvě osoby

K požáru v jednom z domů v ulici Svobody na Starém Harcově v Liberci vyjížděli v sobotu 20. dubna 2024 v nočních hodinách liberečtí profesionální hasiči a dobrovolní hasiči z Vratislavic nad Nisou.

Událost byla nahlášena kolem čtvrt na dvanáct v noci jako požár odpadu na chodbě domu. Ještě před příjezdem hasičských jednotek na místo se z objektu evakuovaly dvě osoby. Další dvě osoby, které se nacházely ve druhém nadzemním podlaží budovy, hasiči zachránili. Všechny čtyři zraněné osoby, které se nadýchaly zplodin hoření, na místě události ošetřili záchranáři.

K lokalizaci a likvidaci požáru hasiči nasadili postupně celkem čtyři proudy – dva vysokotlaké, jeden proud C a vnější zásahovou cestou – přes výškovou techniku – také jeden proud D. Plameny dostali hasiči pod kontrolu kolem tři čtvrtě na jednu ráno. Nasadili také termokameru k vyhledávání skrytých ohnisek požáru a jejich dohašování. Úplnou likvidaci požáru pak velitel zásahu ohlásil krátce před půl pátou hodinou ranní.

Požár způsobil škodu na majetku v hodnotě přibližně 2 miliony korun. Zásahem jednotek požární ochrany byly uchráněny hodnoty ve výši zhruba 3 milionů korun. Příčina vzniku požáru je v tuto chvíli v šetření HZS Libereckého kraje a Policie České republiky.

Jaroslava Benešová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet