Neděle 19. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vyšel druhý díl podcastu Spáleniště… Příběhy hasičů: Tentokrát o tragickému požáru hotelu Olympik

Až kvůli tragickému požáru hotelu Olympik se do výbavy hasičů dostaly speciální dýchací vyváděcí masky. Datum 26. května 1995 se tak zapsalo do hasičských učebnic. Zásahu tehdy velel Václav Kratochvíl, host druhého dílu videopodcastu, který má vše dodnes v živé paměti.

„Musel jsem rozdělit síly, část bojovala s plameny, ta větší šla zachraňovat lidi. S těžkou výbavou vážící asi 25 kilo museli jít pěšky do 11. patra a výš, vzpomíná Kratochvíl na záchranou akci, která si poprvé vyžádala přivolání vrtulníku.

„Nakonec jsme zvolili ten nejmenší typ, který jsme měli k dispozici, měli jsme strach, aby vítr z větších vrtulí neohrozil lidi na střeše.“ I přes nasazení hasičů zemřelo tehdy 8 lidí. Daleko víc se jich ale podařilo zachránit. Další podrobnosti o děsivém požáru nabídne Spáleniště na CNN Prima NEWS a všech podcastových aplikacích. 

Nový díl Spáleniště… Příběhy hasičů sledujte vždy každou sobotu ve 14:30 nebo 21:30 na CNN Prima NEWS, webu CNNprima.cz a také v oblíbených podcastových aplikacích.


Podcast najdete ve všech podcastových aplikacích nebo na YouTube kanále CNN Prima NEWS.

Podcast vzniká ve spolupráci s webem POŽÁRY.cz

Sdílet