Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár hospodářského stavení

Dne 26. 9. 2004 v 05.24 hod. byli hasiči informováni o požáru v obci Korytná.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že zde zasahuje jednotka sboru dobrovolných hasičů obce na rozsáhlém požáru hospodářského stavení. Hospodářské stavení na dvoře rodinného domu bylo zasaženo požárem na střeše a v celém vnitřním prostoru. Hasiči okamžitě začali požár hasit několika proudy vody. Díky rychlému zásahu se požár nerozšířil na sousední hospodářské stavení s uskladněným senem.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo ohledáno. Požár zcela zachvátil budovu hospodářského stavení, kde došlo ke zničení celé střechy a vnitřního vybavení. Ve stodole bylo uloženo mnoho strojů a strojních zařízení, kovů, dřeva a také dvě tlakové nádoby s plynem. Způsobená škoda byla vyčíslena na 250.000,– Kč. Vyšetřovatel si stanovil několik možných verzí vzniku požáru, které bude v následujících dnech prověřovat a případ je nadále v šetření.

Majitel stavení, který požár zpozoroval jako první po čtvrté hodině ranní, se snažil zachránit alespoň část věcí. Od hořícího objektu se mu podařilo odtlačit motocykl a odnést pár věcí. Sám však při požáru utrpěl zranění (popáleniny) a musel vyhledat ošetření. Před příjezdem jednotky profesionálních hasičů došlo také při zásahu ke zranění (pořezání ruky) u jednoho z hasičů dobrovolného sboru.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
telefon
Sdílet