Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Freiwillige Feuerwehr Konstanz

Konstanz (Kostnice) – starobylé (a velmi „drahé“) město v Bádensku -Württembersku, na břehu Bodamského jezera (Boden See). Městem probíhá německo – švýcarská hranice a je tam krásně.

Díky řízení osudu se vrána letos nejen dostala do pro nás tak osudového města Kostnice, ale ještě měla ta vlaštovka štěstí a natrefila na místní hasiče, kteří v rámci místních oslav (anebo možná jen ze cvičných důvodů) provětrávali své vybavení. Na nějaké vybavování ovšem nebyl čas a taky má znalost němčiny se omezuje jen na několik sprostých slov, takže se nedozvíte nic. Ale zato vrána ve městě ještě vyšmejdila i jednu malou zbrojnici, kteroužto také uvidíte. Jak už je patrno z názvu, jedná se o freiwillige – tedy dobrovolnou jednotku. Co se týče schématu fungování hasičských sborů v Německu, k tomu ať se vyjádří někdo povolanější v diskusi. Je ale fakt, že veškerá hasičská auta, co tam vrána viděla jezdit, měla na dveřích tento nápis, na druhou stranu když se podíváte na toho MANa, tak nad takovým autem by jistě zajásal nejeden profesionální útvar u nás. Každopádně ta zbrojnice je taky „dobrácká“ a dokonce byl uvnitř docela velký, leč již postarší žebřík, tuším na podvozku MB. Bohužel vzhledem ke tmě uvnitř a odrazům v prosklených dveřích se nedal vyfotit.

Tak hurá na fotky, bližší komentáře hledejte přímo u jednotlivých obrázků. Budu se snažit krotit, aby zas Luboš nebrečel, že ho chci zničit… :-)


Text a foto pro Požáry.cz – Ruská vlaštovka
Sdílet