Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

X. Memoriál JuDr.Fr.Kohouta

Již desátý ročník hasičské soutěže ve vyprošťování z havarovaných vozidel se konal 30. září 2004 na hasičské stanici 5 – Strašnice, HZS hl. m. Prahy.

Letos naposledy se soutěž konala dle starých pravidel a propozic, neboť tyto jsou již značně zastaralé. Jako vše i metody vyprošťování se vyvíjejí a pravidla podle kterých se soutěží přes deset let jsou v dnešní době přežilá. Příští ročník se bude konat již dle pravidel nových, které tuto soutěž posunou o značný kus blíže pravidlům disciplíny „Unlimited“, která je součástí mezinárodních soutěží. Na přípravě pravidel, která jsou diametrálně odlišná od stávajících intenzivně pracuje tým nadšenců v čele s panem ing. Martinem Žailikem. A zde jsou výsledky jubilejního, desátého „Kohouta“.

1) Třinec
2) Boskovice
3) Beroun
4) Český Krumlov
5) Jičín
6) Olomouc
7) Rokycany
8) Praha C
9) Jablonec
10) Nitra
11) Bánská Bystrica
12) Valašské Meziříčí
13) Praha A – diskvalifikace

Je vidět že se i srovnává kvalita startujících týmů. Zatímco před lety jasně dominovaly středočeské a pražské týmy, letos nepomohly „pražákům“ ani zkušenosti ze světových mistrovství a skončili hluboko v poli poražených. O to zajmavější bude Mistrovství České republiky v této disciplíně které se koná 5. října v Pardubicích.
Sdílet