Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Suchdolský pohár 2004

Přinášíme reportáž z originální soutěže v požárním útoku.

Na závěr letošní sportovní sezóny se 2. října 2004 v Praze 6 – Suchdole uskutečnil již 4. ročník Suchdolského poháru v požárním útoku.

Na startu se tentokrát sešlo celkem 24 družstev – 17 družstev mužů, 2 družstva žen a 5 kolektivů mladých hasičů. Na startu jsme mohli také vidět 4 mužstva se stroji PS 8 – jedni dokonce ve slušivých dobových uniformách. Každý se na soutěž pečlivě připravoval.

Odměnou pro nejúspěšnější sportovce byly opět krásné ceny – pro děti medaile, pro dospělé skleněné poháry zhotovené novoborskými skláři a soutěžící ve vložené kategorii veteránů se mohli těšit na trochu toho ohnivého moku.

Po celé dopoledne všichni soutěžící bojovali za vydatného povzbuzování diváků. Největší obdiv však sklízeli naši nejmenší účastníci, kteří předvedli, co všechno se naučili. Nejúspěšnějšími byli mladí hasiči z družstva SDH Zličín X, 2. místo patřilo mladým hasičům z SDH Řepy a bronz starším dětem ze Stodůlek.

Na stupně vítězů mezi dospěláky nakonec vystoupili muži z SDH Dolní Měcholupy (mj. finalisté z Mistrovství ČR v požárním sportu 2004 v Sušici), na 2. místě skončilo družstvo z Třebonic a 3. místo obsadili muži SDH Prčice II. Ženy SDH Řepy byly ve společné kategorii na 11. místě a děvčata z Lysolaj obsadila místo 15.

Vyvrcholením krásného sportovního dne bylo předání cen účastníkům Suchdolského poháru. Ceny předával starosta Sdružení hasičů ČMS Ing. Karel Richter spolu se starostou SDH Suchdol p. Václavem Čížkem.

Nejúspěšnější družstva byly odměněna cenami, ale zvítězili vlastně všichni. Ať už to byli sportovci, rozhodčí, sponzoři, hosté, diváci, technická četa či organizátoři a další, bez kterých by se tato akce nikdy nemohla uskutečnit.

Věříme, že i v příštím roce se všichni opět sejdeme na dalším ročníku Suchdolského poháru, který se bude konat v roce 115. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Suchdole.

Milan Kučera
velitel SDH Praha 6 – Suchdol
Sdílet