Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CAS 32-T 815 HZSP Teplárna Ústí nad Labem a.s.

Dovolujeme si Vám představit naše vozidlo po rekonstrukci.

Jedná se o klasickou T-815 CAS-32, r.v.1986, s obsahem 8000 l vody a 2 × 400 l pěnidla. Po rozsáhlém výběrovém řízení byla rekonstrukce T 815 CAS 32 zadána firmě Autoservis Truck-Center-Skršín, která se, kromě vybavení, postarala o veškeré vedlejší práce. Celková doba trvání rekonstrukce byla 2,5 měsíce, což v rozsahu prací považujeme téměř za nemožné. Posuďte sami.

Nejprve odstranili starou nádrž, opískovali a provedli antikorozní nástřiky celého rámu nástavby i podvozku. Poté dali nové obutí. Novou nádrž zhotovili ocelovou, s antikorozním nástřikem, což je velmi vyhovující. Nová karoserie nástavby je hliníková. Rychlý zásah umožňuje zabudovaný naviják s hadicí o délce 60 m. Na zadním ovládacím panelu se nachází odposlech RDST a při zmínce o tomto panelu nesmíme zapomenout i na předělání celého jeho ovládání, kde elektromagnety vystřídalo ovládání vzduchem, které je méně poruchové. Na horní nástavbě je jednoduchý, ale zato účinný osvětlovací stožár, který je umístněn na zadní části vozu vedle výstražné osvětlovací rampy a je teleskopicky výsuvný. Dále si můžete všimnout nových majáků, vpředu rampa CROSS, vzadu rotační maják a na přední masce dvě modrá světla. Nakonec naší T 815 oblékli do nového slušivého kabátu s reflexními pruhy bílé barvy. O doplňcích, jako jsou nové sedačky, osvětlovací lampička pro velitele vozu, nebo přidělání úchytů na různé vybavení se nebudeme moc rozšiřovat, jelikož takových maličkostí je spousta.

Celková suma za rekonstrukci byla Kč 1.087.000,–,což je v porovnání s novým vozem pouze zlomek ceny.

Tímto bychom chtěli poděkovat firmě Autoservis Truck-Center-Skršín za zcela profesionální přístup s přáním další spolupráce.

Pavel Kostacký
Sdílet