Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční soutěž v požárním útoku

Dne 15. 10. 2004 od 19.00 hod. se na stanici hasičů v Uherském Brodě uskutečnil již 4. ročník Noční soutěže v požárním útoku o pohár ředitele HZS Zlínského kraje.

Mezi sebou si to rozdalo celkem 12 družstev z profesionálních i dobrovolných hasičských sborů celého Zlínského kraje a jedno družstvo z Paskova na Frýdecko-Místecku. Z prvního kola postupovalo podle dosaženého času do finále pouze pět družstev. Po finálových časech se nakonec z vítězství radovalo družstvo HZS podniku Biocel a.s. z Paskova.

Tento druh soutěže je pro závodníky ztížen minimálním osvětlením, což klade velké nároky na přesnost práce s hasičskou technikou. Noční atmosféra dodává soutěži netradiční náboj napětí a celá akce je pro přítomné diváky velmi atraktivní. I přes chladné, mírně deštivé a občas i sněhové počasí se podařilo organizátorům připravit perfektní trať a zázemí pro celou soutěž. Několik desítek přihlížejících diváků vytvořilo závodníkům povzbudivou kulisu. Celý průběh závodu a jeho výsledky byly divákům i závodníkům neustále přenášeny na velkou projekční plochu.

Za družstvo profesionálních hasičů z Uherského Hradiště nastoupil také úřadující mistr světa v požárním útoku Pavel Sádecký (viz foto 9). Samotná soutěž přinesla spoustu zajímavých okamžiků, někdy selhání techniky i některých družstev. Několik diváků si užilo pořádnou sprchu, když praskla hadice nebo se rozpojila spojka.

Všem zúčastněným děkujeme za předvedené výkony a vítězům blahopřejeme.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

1. HZSP Biocel a.s. Paskov…24,10
2. SDH Mistřice…24,44
3. SDH Kněžpole…24,56
4. SDH Vésky…25,78
Sdílet