Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na hradě

U příležitosti státního svátku Dne vzniku samostatného československého státu budou ve středu 27. října na hradě Bouzov udělena občanům a příslušníkům Hasičského záchranného sboru ocenění. Ještě předtím se ale hasiči sjeli na hrad při taktickém cvičení.

Při slavnostním ceremoniálu v prostorách Rytířského sálu předá nejlepším hasičům a významným osobnostem společenského života 42 medailí HZS ČR genmjr. Ing. Miroslav Štěpán, náměstek ministra vnitra a generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR. V rámci slavnostního aktu bude udělena jedna medaile „Za statečnost“ a čtyřicet jedna medaile „Za věrnost“. Resortní ocenění jsou udělována za příkladné životní postoje lidí, kterým není vlastní jen společenská odpovědnost být dobrým občanem, který usiluje o růst obecného blaha.

Po zásluze proto bude oceněn pan Jan Hruška, občan Kateřinic, který ve svých úctyhodných 73 letech nezaváhal poskytnout pomoc. S nasazením vlastního života v červenci 2004, se jako jediný spustil do toxického prostředí septiku a snažil se dostat postižené osoby za pomoci ostatních do bezpečí. Bezvládná těla se mu podařilo vytáhnout. Bohužel jedna osoba vlivu toxických látek podlehla.

Medaile Hasičského záchranného sboru ČR, jako ocenění příkladných činů a životních postojů, uděluje ministr vnitra a generální ředitel HZS ČR u příležitosti státních svátků a významných dnů ČR.

Dne 23. října 2004 v raních hodinách se uskutečnilo námětové cvičení na státní hrad Bouzov. Cvičení bylo zaměřeno na zjištení dojezdových časů JPO, dálkovou dopravu vody se značným převýšením (asi 50 m) a slaňování ze 40 m vysoké věže na nádvoří. Byly vytvořeny dvě souběžné dopravní vedení B (asi 200 m) na obou byly napojeny rozdělovače a dva proudy C. Poté se na jedno dopravní vedení připojila PS 12 a hasební zásah se prováděl přes ni.
Sdílet