Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chtěla se upálit

Tragédie se odehrála v sobotu po 16. hodině v liberecké Radčické ulici, kde se 84letá důchodkyně polila benzínem a zapálila. Hořící žena následně vyběhla z domu na zahradu, kde ji začali hasit její příbuzní. S těžkými popáleninami ji vzápětí transportovali záchranáři na chirurgii liberecké nemocnice.

Na místě zasahovaly hasičské jednotky a také záchranáři. Původní zprávy hovořily o tom, že v domě nastal výbuch. „Případ nám byl nahlášen jako výbuch v domě s požárem. Na místo vyjelo několik jednotek,“ sdělil operační důstojník Krajského hasičského záchranného sbor Karel Vaníček. Případ začala vyšetřovatel liberecká policie. „Zatím nemáme podrobnější informace o tom, co ženu k činu vedlo,“ shrnul operační důstojník policie.

„Pacientka utrpěla popáleniny třetího stupně na sto procentech těla. Její zranění jsou těžko slučitelná se životem. O tom, zda bude případně transportována do popáleninového centra v Praze, rozhodnou lékaři na chirurgické ambulanci,“ řekla tisková mluvčí Krajské zdravotnické záchranné služby v Liberci Kristýna Fejfarová.

Fejfarová vysvětlila, že transport by mohli záchranáři realizovat až poté, co se podaří lékařům v liberecké nemocnici stabilizovat stav pacientky. Potom by pro ni patrně přiletěl vrtulník pražské záchranky, protože liberecká letecká záchranná služba nesmí startovat po západu slunce

Novinky.cz
Sdílet