Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rožnovská tržnice v plamenech

Dne 10. 11. 2004 ve 23:43 hod. byli hasiči informováni o požáru městské tržnice v Rožnově pod Radhoštěm.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Rožnov pod Radhoštěm s rychlým zásahovým vozidlem a cisternou. Po příjezdu na místo již zasahovala jednotka dobrovolných hasičů na rozsáhlém požáru městské tržnice. Hasiči rozvinuli několik proudů vody a zásahem se podařilo zabránit dalšímu rozšíření požáru především na přilehlý park.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Vsetína bylo místo požáru předběžně ohledáno. Požár zachvátil řadu celodřevěných prodejních stánků tržnice v centru města. Celkem bylo zničeno 11 stánků a další byly poškozeny. Jako příčinu vzniku požáru určil vyšetřovatel úmyslné zapálení. Způsobená škoda přesahuje 100.000 Kč. Případ je i nadále ve společném šetření s Policií ČR.

V dopoledních hodinách dne 11. 11. 2004 proběhlo podrobné ohledání místa požáru za přítomnosti vyšetřovatelů hasičů i Policie ČR. Na místo byl dopraven také speciálně cvičený policejní pes na vyhledávání stop na požářišti. Pes označil několik míst a kriminalisté zajistili stopy pro další zkoumání.


kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet