Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vagón už cestující nesveze

Jednotky SDH Veselí nad Lužnicí, HZS Soběslav a HZS ČD Č.Budějovice zasahovaly u rozsáhlého požáru dvoupatrového osobního vagónu na nádraží ve Veselí nad Lužnicí. Sousedící vagóny se podařilo zachránit.

Jednalo se o požár dvoupatrového osobního vagónu na nádraží ve Veselí nad Lužnicí. Při příjezdu naší jednotky na místě zasahovala jednotka HZS Soběslav (CAS-24 Liaz) jedním vysokotlakým proudem a jedním proudem C, bylo zabráněno rozšíření požáru na sousední vagón. Naše jednotka vytvořila jeden proud C z druhé strany vagónu a současně s hašením chránila vedle stojící nákladní vagóny. Druhý proud C byl nasazen, když odjela soběslavská CAS-24 doplňovat vodu. Následně se na místo dostavily také dvě jednotky HZS ČD České Budějovice (CAS-32 Tatra 815 a CAS-24 Liaz), jejichž velitel převzal velení. Požár byl lokalizován v 4.07 hod.

Po lokalizaci byla naše jednotka odeslána na základnu. Návrat musel být kvůli poruše na CAS-34 Tatra 148 odložen. Na místo byl povolán hlavní strojník jednotky p.Jakeš, který závadu odstranil a poté se naše jednotka vrátila na základnu.


Stanislav Kaisler
velitel družstva JSDHO Veselí nad Lužnicí
http:sdh-veseli.hyperlink.cz

Příčina je v šetření, škoda byla předběžně odhadnuta na 2 miliony korun
Sdílet