Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu vyhnal dvacet lidí

Dne 22. 11. 2004 v 17.24 hod. byli hasiči informováni o požáru v bytě na sídlišti Jižní Svahy ve Zlíně.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma vozidly a vysokozdvižným žebříkem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že ve třetím nadzemním podlaží došlo v jednom z bytů k požáru. Hasiči museli násilím proniknout do uzavřených a silně zakouřených prostor v dýchacích přístrojích. Požár v prostoru obývacího pokoje byl bleskově uhašen jedním proudem vody. Hasiči celý byt a také chodby domu odvětrali přetlakovou ventilací.

Při požáru ani zásahu nebyl nikdo zraněn. Během zásahu opustilo dům asi dvacet nájemníků, kteří se postupně vraceli k odvětrávání chodeb a svých okolních bytů.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Požár zničil sedací soupravu a část vnitřního vybavení obývacího pokoje. Celý byt byl také znečištěn kouřem. Šetřením bylo zjištěno, že jeden ze sousedů zjistil unikající kouř z bytu a ihned nahlásil požár. Nájemníci bytu byli v době požáru mimo dům. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření společně s policií. Způsobená škoda byla vyčíslena na 65.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet