Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Půlnoční požár v domě plném odpadků

Jednotky SDH Veselí nad Lužnicí a HZS Soběslav zasahovaly u požáru v rodinném domku na Budějovické ulici ve Veselí nad Lužnicí, který se díky perfektnímu zásahu hlídky Policie ČR nestačil rozšířit.

Po příjezdu naší jednotky (CAS-32 Tatra 148) na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár křesla v „obývacím pokoji“. Požár byl již lokalizován hlídkou Policie ČR, která byla na místě první a použila ruční hasicí přístroje, které si půjčila od sousedů. Na místo se vzápětí dostavila také druhá část naší jednotky (DVS-12 Avia) a jednotka HZS Soběslav (CAS – 24 Liaz), která použitím jednoho proudu vysokotlaké vody v dýchací technice požár likvidovala.

Přístup do domu nebyl možný vchodovými dveřmi, protože majitel již někdy v letních měsících ztratil klíč od vstupních dveří. Do domu vstupuje, stejně jako zasahující jednotky, oknem z ulice. V domě je nahromaděno velké množství domovního odpadu (po celé ploše do výše nejméně 1 m), který značně zapáchá. Na místo se dostavil vyšetřovatel, který určil jako příčinu požáru kouření, způsobená škoda je nulová, uchráněné hodnoty 100 000 Kč.

V tomto domku zasahovala naše jednotka letos již potřetí (o prvním zásahu jsme informovali i na www.pozary.cz ).


Průběh zásahu jednotky JSDHO Veselí n.L.:
Datum zásahu: 4. 12. 2004
Počet zasahujících: 7
Vyhlášení poplachu: 0.00
Výjezd jednotky: 0.07
Příjezd k zásahu: 0.10
Zahájení zásahu: 0.10
Odjezd na základnu: 0.51
Příjezd na základnu: 0.54

Stanislav Kaisler
velitel družstva JSDHO Veselí nad Lužnicí
sdh-veseli.hyperlin­k.cz
Sdílet