Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár střechy hospodářské budovy

Dne 4. 12. 2004 ve 20:20 hod. byli hasiči informováni o rozsáhlém požáru střechy v centru Hulína.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže se dvěma cisternami a vysokozdvižným žebříkem, kterou dále posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Hulín, Břest, Kroměříž, Záhlinice a jednotka dobrovolných hasičů podniku Pilana Hulín.

Po příjezdu hasičů na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru střechy bývalého hospodářského stavení u místního sídliště Družba II. Požár zasáhl střechu objektu v délce asi šedesát metrů. Hasiči postupně rozvinuli vodní vedení a začali požár hasit ze země i z vysokozdvižného žebříku s pomocí vodních děl. Požár byl lokalizován asi po hodině zásahu, kdy museli hasiči postupně proniknout do stavby, začít rozebírat střešní konstrukci a dohašovat malé požáry v půdním prostoru. Práce hasičů pokračovala až do pozdních nočních hodin.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Kroměříže bylo místo jen předběžně ohledáno a s dalším podrobným ohledáním se bude pokračovat až v neděli dopoledne. Příčina vzniku požáru je nadále ve společném šetření hasičů i policie. Způsobená škoda byla prozatím odhadnuta na 400.000 Kč, ale dále bude upřesněna.

Podle dostupných informací od zástupců města byl objekt prázdný. Celá stavba byla prodána městem soukromému subjektu, který měl začít v jarních měsících s přestavbou na byty. Na začátku minulého století sloužila budova jako konírna, později jako hospodářské stavení a v posledních letech byl objekt nevyužívaný. Celá budova stojí v těsné blízkosti místního sídliště.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet