Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kombinované IFV Isuzu pro podnikové hasiče firmy Toyota

Jedná se kombinovaný požární automobil od turecké firmy Volkan, který je určen pro podnikové hasičské sbory. Tento typ konkrétně je pro turecký výrobní závod japonské automobilky Toyota.

Je postaven na silničním podvozku japonské značky Isuzu 6×2, výrobcem požární nástavby je turecká firma Volkan. Ta je u nás neznámá, proto Vám o ní přinášíme několik informací.

Firma Volkan byla založena bývalým dobrovolným hasičem panem Isou Tecimem z požární stanice ve městě Izmir. Od jejího založení, kdy byla dílna jen v malé garáži se v dnešní době výroba odehrává v halách o rozloze 5500 m2. Již v počátcích výroby i díky tomu, že majitel byl dříve hasič, se kladly velké nároky na kvalitu výrobků. V současnosti firma vyrábí požární automobily za pomoci nejnovějších technologii a materiálů. Díky tomu se dočkala řady úspěchů na poli požárních automobilů v Turecku.

Vyrobila jako první výsuvný automobilový žebřík o dostupné výšce 21 m, kombinované odstředivé čerpadlo, dálkově řízený monitor voda/pěna a další. V roce 2000 firma obdržela certifikát TUV EN ISO 9001 a turecký certifikát TSEK. Současný výrobní program tvoří požární automobily všech kategorii a to jak klasické CAS, tak i kombinované CAS s výsuvným žebříkem, speciály na lesní požáry, dopravní nehody atd. Vyrábí i letištní speciály a další požární vybavení. V budoucnu zde budou představena další vozidla z produkce této firmy.

TTD Isuzu IFV

Podvozek : ISUZU NQR3D 6×2
Motor : Isuzu o výkonu 146 koní
Kabina : jednoduchá
Osádka : 1+2
Nástavba : modulový hliníkový skelet,hliníkové roletky
Nádrž na vodu : z nerezu 4500 l
Nádrž na pěnidlo : z nerezu 250 l
Zásoba prášku : 250 kg
Čerpadlo : kombinované Volkan 2000 NHMO
Výkon : 2400 l/min při 10 barech,350 l/min při 35 barech
Monitor : WG 2400 Turbo pěna/voda,průtok 2400 l/min
Vysokotlak : 1× hadice 60 m s Turbo proudnicí
Práškové zařízení : DCP monitor 20 kg/s,naviják 5 kg/s
VRZ : červený Jet Strobe,PA 300 Federal Signal

Vybavení

IFEX
IDP
Protichemické a žárové obleky
Žebříky
Hadicové příslušenství atd.

Sdílet