Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automechanik zahynul v ohni

C h o d o v – Tragický požár se Chodovu léta vyhýbal. Ve středu ráno ale vzplála místní autodílna Premier v Nejdecké ulici. Devětapadesátiletý mechanik už nestačil utéct a požár nepřežil. Bývalý známý autokrosový závodník Miroslav Třešňák vyvázl s popáleninami a letecká záchranka ho musela přepravit na kliniku do Prahy. Třetího zaměstnance lékaři ošetřili na místě a propustili.

Vyšetřovatelé ještě večer nevěděli, co bylo příčinou požáru, kterému po sedmé hodině ranní podle svědků předcházel výbuch. Hasičům se dílnu podařilo definitivně uhasit až po celodenním úsilí.

Práci jim celý den komplikovala hlavně neustále doutnající izolační gumová drť v nepřístupném podkroví a také stropy hrozící zhroucením. „Teď stojí na místě hlídka a probíhá vyšetřování,“ oznámil mluvčí hasičů Vladimír Meluzín po osmnácté hodině.

Záchranáři navíc v domě objevili tři acetylenové lahve a v obavách z jejich výbuchu raději na několik hodin evakuovali obyvatele sousedního rodinného domu. Hasiči okamžitě začali tlakové lahve od svářecích souprav chladit.

zdropj bz MF
Sdílet