Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z bytu se požár dostal i do střechy

Požár v obytném domě na Přerovsku způsobil škodu za 700.000 korun. Ilustrační foto.

Požár zničil dnes ráno jeden z bytů v obytném domě v Lipníku nad Bečvou na Přerovsku. Oheň, který vznikl zřejmě technickou závadou na televizi, způsobil škodu za 700.000 korun. Dva obyvatele domu, kteří se během požáru nadýchali kouře, odvezla záchranná služba do nemocnice.
„Hořel byt v druhém nadzemním podlaží. Požár pronikl částečně také do půdních prostor. Dva nájemníky bytu, kteří v době požáru spali a nadýchali se kouře, odvezli lékaři do hranické nemocnice,“ řekl operační důstojník olomouckých hasičů. Podotkl, že o evakuaci ostatních obyvatel domu nemá žádné zprávy.
Na místo požáru v ulici Antonína Dvořáka v Lipníku nad Bečvou vyrazily podle mluvčí krajských hasičů Vladimíry Hacsikové tři jednotky profesionálních hasičů z Lipníku nad Bečvou, Hranic a Přerova a tři jednotky dobrovolných hasičů z blízkého okolí. „Přes dřevěný záklop garsonky ve třetím podlaží pronikl oheň částečně do půdního prostoru. Menší část střešní plechové krytiny museli hasiči odstranit, aby se k požáru lépe dostali,“ uvedla mluvčí.
Požár zničil v domě elektroniku, nábytek, zařízení bytu, strop a část střešní konstrukce. Příčinu požáru odborníci vyšetřují.
Sdílet