Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Policista zachránil ženu z plamenů

Jednotky HZS Praha ze stanic 1, 5 a 10 likvidovaly tlakovou vodou požár bytu 2+1 v 5 patře. Před příjezdem hasičů zachránili jednu osobu policisté.

7. 1. 2005
01.11 – Praha 10, Vrátkovská

Před příjezdem jednotek HZS Praha se na místo požáru dostavila hlídka Policie z PMJ. Policista který byl na místě první se ihned vrhl do dusivého kouře, zplodin hoření a vytáhl z hořícího bytu uživatelku i když tím riskoval svůj život. Pro muže se však už pro dusivý kouř už nedostal. Na místo už v tu dobu naštěstí dorazily jednotky HZS Praha a muž byl vynesen za pomocí dýchací techniky. Na místo byly přivolány tři vozy ZZS. Statečný policista byl bohužel vážně intoxikován zplodinami hoření a byl také převezen do nemocniční péče. Hasiči evakuovali dalších 5 obyvatel domu pro zakouření bytů a přístupových cest

Požárem bylo zničeno veškeré zařízení a vybavení bytu, elektroinstalace a částečně omítky. Zplodinami hoření byly očazeny omítky celého bytu. Příčina požáru bude stanovena při šetření které bude probíhat v dopoledních hodinách následujícího dne.

Foto: Roman Půta
Sdílet