Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nepozorný řidič trefil sloup

10. ledna zhruba ve 13:45 hodin došlo k vážné dopravní nehodě firemního vozidla Škoda Felicia pick-up na ulici Chodovská na Praze 10.

10. 1. 2005 13:45 hodin
Praha 10, Chodovská

Řidič jedoucí značnou rychlostí ve směru jízdy z centra ze zatím nezjištěných důvodů nezvládl řízení vozidla a z levého jízdního pruhu začal nečekaně přejíždět do pruhu pravého. Přitom však zřejmě přehlédl vozidlo Opel, které jelo v pravém jízdním pruhu. Pick-up svým pravým bokem narazil do levého předního blatníku vozu Opel. Tento manévr vozidlo pick-up odmrštil ještě více vpravo na chodník. Zde pak minul jeden sloup veřejného osvětlení, pravým bokem narazil do zdi od Teplárny Michle a to ho odrazilo do dalšího sloupu veřejného osvětlení.

Po nárazu se nebyl řidič schopen sám dostat z vozidla, proto byla na místo povolána jednotka HZS hl. m. Prahy ze stanice číslo 5 – Průbežná. Okolo jedoucí řidiči však ještě před příjezdem vyprostili řidiče, později byl z vážným zraněním předán záchranné službě.

Podle některých informací řidič pick-upu údajně telefonoval. Všichni se však jednoznačně shodli na tom, že bylo obrovské štěstí, že nikdo v tu chvíli nešel po chodníku (blízko je ubytovna a zastávka tramvaje), neboť by již jistě nebyl mezi živými.
Sdílet