Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár lakovny a zámečnické dílny

Dne 19. 1. 2005 v 09:17 hod. byli hasiči informováni o požáru budovy v areálu podniku Barum v Otrokovicích.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka profesionálních hasičů podniku Barum Continental a jednotky sboru dobrovolných hasičů z Otrokovic a Kvítkovic.Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru lakovny a části zámečnické dílny jedné soukromé firmy v areálu podniku Barum v Otrokovicích. Požár zachvátil lakovnu a dále se stropem rozšířil do vedlejší zámečnické dílny. V hustém kouři museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích a požár hasit především pěnou v několika proudech. Postupně odkrývali plechové opláštění dílen a stropů, kde hasili lokální ohniska požárů.

Samotný zásah hasičů probíhal na několika místech s cílem co nejdříve požár lokalizovat a zabránit jeho rozšíření do dalších částí výrobní dílny a na pracovní stroje. Při požáru opustili halu všichni zaměstnanci, kteří také pomáhali hasičům ve vyvážení nejméně pěti svářecích souprav s plynem. Při požáru neutrpěl žádný ze zaměstnanců zranění, ani se nenadýchal škodlivých zplodin při hoření lakovny. Díky rychlému zásahu hasičů byl požár včas uhašen a nedošlo tak k ohrožení obyvatel města. Silně zakouřené prostory firmy museli hasiči odvětrat přetlakovou ventilací.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru prohledáno. Příčina vzniku požáru je nadále v šetření společně s policií. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 500.000 Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet