Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na CHATU přes požáry.cz

Nebojte, nehodláme otevřít cestovní kancelář požáry.cz a nabízet ubytování na chatách hasičům. Rádi bychom touto cestou všem našim váženým a pravidelným čtenářům připomněli a vysvětlili důvod, proč v pravém sloupci přibyl odkaz na chat Xko.

Jistě mnozí z vás patří mezi ty, kteří pravidelně diskutují pod články na tomto serveru. A tak jistě znáte situace, kdy se diskuse zvrhne a směřuje úplně jiným směrem, který vůbec nesouvisí s daným článkem nebo tématem. Martina Kavku proto napadlo, že osloví jednoho z mnohých provozovatelů chatových systémů. Slovo dalo slovo a na serveru www.xko.cz, vyšli našim představám nadstandardně vstříc. Během krátké chvíle vytvořili stálou místnost hasiči s bránou, která je umístěna v pravém sloupci požárů.cz. Je úmyslně umístěna nad sloupcem upozorňující na nejnovější diskuse. Naším cílem bylo, aby některé vášnivé diskuse proběhly živě právě v prostoru chatu. Myslím, že to pomůže i některým lidem, kteří v danou chvíli chtějí znát názor protistrany, která nemusí být třeba fandou ICQ nebo jiných chatových oblastí a nechce se jim dlouho čekat na odpověď. Nevýhodou zde může být pouze to, že některé dobré myšlenky odplynou do ztracena.

Byl bych proto rád, kdybyste tento náš počin nebrali jako obchodní vnucování Xka. Byla to prostě shoda náhod a dobrého přístupu obou stran. Již z některých vašich reakcí víme, že ne všem je prostor Xka příjemný. Ale pokud jde o možnost vypustit svůj myšlenkový přetlak, pak je design to úplně poslední co člověka zajímá. Byl jsem již několikrát v nočních hodinách v místnosti hasiči a věřte, že se tam vedle hasičiny probírala i jiná lechtivá témata. Důležité ale bylo to, že se tam objevovali lidé, kteří jsou hasičinou nějak postiženi v dobrém slova smyslu. Takže hurá na náš hasičský CHAT.

----------------
Foto: Jen dejte pozor, aby se vám počítač při chatování moc nezavařil. Mohlo by to pak dopadnout jako na ilustrační fotografii :-)
Sdílet