Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Kuřák uhořel v posteli

Série úmrtí při malých požárech na Zlínsku pokračuje.

Dne 6. 2. 2005 kolem 17:00 hod. byli hasiči informováni policií, že v rodinném domku ve Zlíně Loukách byl nalezen mrtvý muž po požáru.

Na místo byl vyslán vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který zjistil, že v rodinném domku došlo k požáru v jedné z místností. Požár se dál nerozšířil a sám se také uhasil po spotřebování vzdušného kyslíku uvnitř domu. Na posteli v kuchyni bylo nalezeno ohořelé torzo muže nar. 1944, byt. Zlín. Ten, jako majitel domu, nevycházel několik dní ven a událost byla nahlášena na policii. Požár si nevyžádal výjezd jednotky HZS Zlínského kraje k uhašení požáru.

Podle ohledání místa požáru a zjištěných stop se vyšetřovatel vyjádřil k příčině vzniku. Nejpravděpodobněji muž kouřil v posteli cigarety, usnul a došlo k požáru, ve kterém se sám udusil a následně i uhořel. Podle ohledání místa bylo také zjištěno, že k požáru a tragédii došlo už před několika dny.

V tomto případě se jedná ve Zlínském kraji už o druhý letošní případ tzv. malých požárů s tragickými následky. Celá série začala v loňském roce o vánočních svátcích.


kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet