Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Jak se žije dobrovolným hasičům

O tom, že mají dobrovolná hasiči těžký život se lze přesvědčit z příspěvku, který nám zaslal Aleš Bártl

Jsem členem SDH obce Líšťany okr. Louny.
Do našeho sboru se začalo investovat zhruba před 4 lety. Během 4 let jsme se vypracovali pomocí vlastní práce a pomoci našich sponzorů. Jinak by jsme asi už neexistovali. Ale technika je dosti zastaralá (CAS 25 Š706 už není ono, začína to být dosti problémové vozidlo, ale na jiné není, a náhradní díly docházejí)
Usilujeme o zakoupení nového vozidla CAS25k Liaz, ale ceny ojetých se pohybujou okolo 1,1 mil. korun a to si náš sbor ani obec nemůže dovolit.

Finanční pomoc ze státu čerpáme, pro naší jednotku jakož to pro JPO III. to dělá nějakých 40 tis. ročně. To tak akorát pokryje náklady na PHM. Peníze od obecního úřadu a sponzorů používáme na vybavování jednotky a na výplaty, které jsou dány ze zákona.
Máme velké problémy, aby jsme se udrželi na nohou. Hlavně povodně nás stály mnoho práce a PHM. Na povodních jsme strávily 20dní na Litoměřicku v 18hodinových směnách.

Byl bych rád kdyby ministerstvo vnitra zvýšilo dotace pro SDH alespoň o 150% a nejlépe z každoročním nárustem 10%, protože ceny materiálů narůstají.

S pozdravem Bárt Aleš SDH Líšťany
www.sweb.cz/…any/sdhl.htm
Sdílet