Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil výrobní halu

Požár dřevěné haly dnes likvidovali hasiči v areálu letiště v Turistické ulici v Brně-Medlánkách. Požár byl ohlášen ve 4.42 hodin a oheň zasáhl přízemní objekt o rozměrech cca 12 × 50 metrů, v němž byla mimo jiné výrobna a sklad nábytku a sloužil k podnikání 6 firem.

Na místě zasahovalo šest jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů a protože uvnitř bylo poměrně velké množství hořlavých materiálů (mj. i sklad barev a laků), proti plamenům bylo postupně nasazeno 11 proudů vody a hasící pěny. Hasiči při zásahu využívali dvou podzemních hydrantů v areálu letiště a zdroj vody doplňovali také z nadzemního hydrantu u vozovny dopravního podniku v Králově Poli. Požár byl lokalizován v 6.43 hodin, ochlazováním a částečným rozebíráním střechy a pláště budovy se podařilo zabránit rozšíření ohně na sousední prodejnu a sklad náhradních dílů pro automobily. Dřevěná hala byla požárem zcela zničena, po lokalizaci požáru tři jednotky profesionálních hasičů během celého dopoledne dohašovaly lokální ohniska. K vyloučení opětného vzplanutí bylo nutné doutnající zbytky budovy, zařízení a uskladněného materiálu rozhrabat bagrem a prolít vodou. Požár byl likvidován ve 12.30 hodin a požářiště nyní zkoumají vyšetřovatelé. Škodu způsobenou požárem předběžně vyčíslili na 10 milionů korun.
V areálu letiště v Brně-Medlánkách hasiči zasahovali také 30. ledna 2004, kdy požár zničil sousední dřevěnou halu, v níž sídlilo několik firem a škoda rovněž dosáhla 10 milionů korun.

kpt. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet