Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasič na Red Bull Crashed Ice

Pražský hasič Jan Rabiška ze Smíchovské hasičské stanice se zůčastnil jedné z nejsledovanějších akcí začátku roku 2005

.
Z několika stovek závodníků se probojoval do finálového závodu kde se umístil na skvělém 14. místě a v soutěži byl devátým nejlepším reprezentantem ČR.


Sportovci ze tří různých států na stupních vítězů potvrdily mezinárodní charakter závodu Red Bull Crashed Ice v Praze, který v sobotu 15. ledna doslova ochromil pražské centrum v oblasti Pražského hradu. Jasper Felder vyhrál závod způsobem start – cíl. Téměř v každé jízdě dojel na prvním místě a zlatou medaili si nenechal ujít, i když český závodník Lukáš Fiala dělal vše pro to Jasperovi jeho nadvládu v tomto sportu překazit. Ne třetím místě dojela další z legend tohoto sportu, Michael Krainer z Rakouska. Tito tři jezdci si tak mezi sebe rozdělili prize money v celkové výši pět tisíc amerických dolarů, Lukáš Fiala navíc jako nejlepší domácí jezdec získal vůz MINI Cooper.


Sobotní závod od samého rána dýchal pozitivní atmosférou. Již od poledne se na Hradčanském náměstí, v ulici Ke hradu i v Nerudově ulici shromaždovaly tisíce lidí, aby mohly na vlastní oči spatřit tento ojedinělý závod s nádhernou dominantou Hradčan a historického centra Prahy. V půl třetí začaly tréninky jezdců před závodem, které jim umožnily poslední „ohmatání“ trati a rozehřály přihlížející publikum.

Po dvouhodinové pauze vyplněné záběry z nejzajímavějších okamžiků promítanými na velkoplošných obrazovkách mohlo finále Red Bull Crashed Ice začít.
Sdílet