Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár budovy soukromé firmy

Dne 19. 2. 2005 v 00:44 hod. byli hasiči informováni o požáru budovy firmy ve Slušovicích.

Na místo okamžitě vyrazila jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se třemi cisternami, kterou posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Slušovice a Vizovice. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru vnitřních prostor nízkopodlažní celodřevěné budovy.

Hasiči bleskově natáhli několik proudů vody a snažili se šířící požár uvnitř objektu zastavit. Kvůli silnému zakouření místností a kanceláří firmy museli hasiči zasahovat v dýchacích přístrojích. Požár zachvátil řadu kanceláří a provozních místností, včetně stropu. V lehké celodřevěné konstrukci se požár snadno dostával do dalších částí stavby a zasahující hasiči se snažili zachránit obvodové zdi a střechu. To se nakonec společným úsilím podařilo asi po devadesáti minutách hašení. Při akci zajišťovaly jednotky dobrovolných hasičů kyvadlovou dopravu vody do místa zásahu. Až do dopoledních hodin na místě zůstala jednotka dobrovolných hasičů ze Slušovic k dohlídce nad místem požáru.

Dopoledne proběhlo na místě požáru podrobné ohledání za přítomnosti vyšetřovatele hasičů i výjezdu policie. Příčina vzniku požáru nebyla zatím upřesněna a je nadále v šetření. Způsobená škoda byla majitelem vyčíslena na 1,7 mil. Kč.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet