Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár dřevěné chaty

Dne 25. 2. 2005 v 09:30 hod. byli hasiči informováni o požáru chaty ve Zlíně.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru chaty ve Zlíně. Požár zasáhl značnou část chaty a téměř celou ji zničil.

Příjezd hasičů k místu požáru byl velmi ztížen nasněženou vrstvou mokrého sněhu a značným terénním převýšením. Hasiči museli vozidla odstavit a do místa zásahu natáhnout přes 300 m vodního vedení. K požáru museli postupně přepravit dýchací přístroje, bourací sekery, záložní hadice a další potřebnou techniku.

Od začátku zásahu byla celá chata v plamenech. Hasiči pomocí dvou proudů vody srazili hlavní plameny a pronikli dovnitř. Požár se hasičům podařilo celkově uhasit asi po hodině zásahu.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru předběžně ohledáno. Majitel vyšetřovateli sdělil, že přišel dopoledne do chaty a zjistil pravděpodobně neoprávněné vniknutí. Uvnitř totiž ucítil kouř a teplo z kamen. Když otevřel dveře na půdu, aby zjistil příčinu kouře, tak uviděl malý požár. Ten se nejprve snažil uhasit sněhem, což se mu ale nepodařilo. Požár začal vlivem přísunu čerstvého vzduchu sílit a bylo nutné přivolat pomoc. Do příjezdu hasičů se požár rozhořel naplno.

Další ohledání místa požáru proběhne kolem poledne i za přítomnosti policie. Způsobená škoda nebyla zatím vyčíslena.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet