Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru zahynul muž

Dne 28. 2. 2005 v 19:05 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě v Pozlovicích na Luhačovicku.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů z Luhačovic se dvěma cisternami, kterou posílila jednotka sboru dobrovolných hasičů obce Pozlovice. Po příjezdu na místo byl zjištěn rozsáhlý požár obývacího pokoje v prvním patře rodinného domu. Hasiči požár rychle lokalizovali a uhasili, čímž se jim podařilo zabránit rozšíření na další části domu.

Při požáru došlo k velmi těžkému zranění muže ve věku 34 let. I přes veškerou snahu lékařů se ho již nepodařilo oživit, a ten svým zraněním na místě podlehl. V době požáru byli v domě další tři rodinní příslušníci, kteří neutrpěli žádná zranění. Zakouřený dům byl hasiči odvětrán. Při požáru došlo v pokoji k narušení stropní konstrukce.

Po příjezdu vyšetřovatelů hasičů a policie ze Zlína bylo místo požáru předběžně ohledáno. V podrobném šetření se bude na místě pokračovat až v dopoledních hodinách dne 1. 3. 2005. Podle předběžně získaných svědectví doprovázel požár zatím přesně nezjištěný výbuch. Vyšetřovatelé zkoumají různé verze příčiny vzniku požáru a další okolnosti tragické události. Požárem způsobená hmotná škoda byla vyčíslena na 500.000 Kč.

Dne 1. 3. 2004 proběhlo několikahodinové podrobné ohledání místa požáru za přítomnosti vyšetřovatelů hasičů a policie. Na místě se podařilo zajistit několik důležitých stop pro další zkoumání, které pomohou v objasnění příčiny vzniku požáru. Případ je i nadále v šetření s tím, že bylo stanoveno několik pracovních verzí k prověřování. Respektujeme přání rodiny a bližší informace k okolnostem tragédie nebudeme sdělovat.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet