Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár vzduchotechniky zastavil výrobu

Dne 15. 3. 2005 v 07:01 hod. byli hasiči informováni o požáru ve výrobní hale podniku v Otrokovicích.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů podniku Barum Continental s. r. o. Otrokovice, kterou posílily jednotky sborů profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice a Zlín s cisternami a výškovou technikou. Po příjezdu na místo byl zjištěn rozsáhlý požár v rozvodu vzduchotechniky jedné z výrobních hal podniku. Hasiči najeli s technikou přímo do výrobní haly a do těsné blízkosti místa požáru.

Hasiči bleskově natáhli několik proudů vody a požár se snažili rychle lokalizovat. Cílem bylo zamezit rozšíření požáru do stavebních částí výrobní haly a na výrobní stroje. Požár prostoupil z přízemí přes čtyři patra až na střechu. Hasiči museli zasahovat ve všech patrech, kde postupně otvírali vedení kouřovodů a hasili lokální požáry.

Požár usazenin ve vzduchotechnice byl uhašen asi po půlhodině zásahu, kdy další hodinu hasiči museli kouřovody ochlazovat. Při požáru opustilo několik zaměstnanců výrobní haly válcoven kaučuku, aby se následně vrátili zpět a pomáhali s ochranou výrobků a úklidem. Několik zaměstnanců se snažilo čelit požáru pomocí velkých převozných hasicích přístrojů. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Na místo přijel vyšetřovatel hasičů ze Zlína, který zjišťuje příčinu vzniku požáru. Po zjištění všech faktů určil vyšetřovatel jako příčinu požáru nedbalost při svařování.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet