Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

IRON FIREMAN 2010 a doprovodný program

Součástí letošního ročníku soutěže IRON FIREMAN je jako již tradičně bohatý doprovodný program, který je složen zejména z ukázek činnosti složek Integrovaného záchranného systému.

Během dopoledne se návštěvníkům představilo družstvo malých hasičů Kdyliny se svým zásahovým speciálem. Od přítomných sklidilo za svojí ukázku velký potlesk. Následně proběhla ukázka Městské policie hl. m. Prahy. Nejprve se předvedla její zásahová jednotka, která bravurně zneškodnila a zajistila pachatele závažné trestné činnosti v jedoucím automobilu. Po této ukázce se představil policejní psovod se svým čtyřnohým kolegou, jenž předvedl všem svojí dokonalou poslušnost a vycvičenou. Další pes s městským strážníkem na volné ploše předvedl záchranu a vyhledání postižené osoby z imitovaného závalu. Poslední ukázka ze strany psovodů se týkala zneškodnění pachatele, který byl lapen policejním psem.

Po ukázce pražských strážníků následovalo předvedení vyproštění osoby z havarovaného vozidla za pomoci hydraulického vyprošťovacího zařízení. Tento imitovaný zásah, který měl u návštěvníků taktéž velký ohlas, předvedla jednotka HZS hl. m. Prahy.

Na statické stojánce je k vidění již také letištní zásahový automobil Panther s hasícím ramenem HRET od pražských letištních hasičů z Ruzyně. K vidění je také nakolejovací dvoucestný speciál nymburských drážních hasičů na podvozku Praga a také vozy od firmy Ziegler, v obležení je zejména cisterna Zetros.

Časový rozvrh dalších ukázek:

13:00 – Děti 14:00 – Kobra 14:30 – Městská policie – pes 15:00 – vyprošťování; děti 15:30 – vyhlášení výsledků soutěže dětí 16:00 – Rescue 16:30 – Městská policie

Sdílet