Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mezinárodní mistrovství polských hasičů potápěčů

V polském Borne-Sulinowu se v minulém týdnu konalo již XXI. Mezinárodní mistrovství polských hasičů potápěčů. Českou republiku reprezentovali hasiči z OUPO Borovany a HZS hl. města Prahy.

Práce na vodě a pod vodou v týmu i v jednotlivcích, to bylo Mezinárodní mistrovství polských hasičů potápěčů. Náš reprezentant Martin Pilát byl na mistrovství oceněný titulem nejlepší zahraniční závodník.

Pro přiblížení dovedností, které musí závodník zvládnout, můžeme jmenovat např. vrhání házecím pytlíkem, potápění se na nádech do 7m hloubky pro figurínu, ovládání pramice… V závodech družstev jsou disciplíny obdobné. Tři závodníci se potopí se zvedacím vakem, pomocí kterého musí vyzvednout ze dna betonové břemeno a následně zvládnout ujet na pramici pomocí azimutu cca 70 m dlouhý úsek do cíle. Cílová branka, kterou musí projet je přitom široká pouze 2,5 m.

Rozhodčí na mezinárodních závodech jsou přísní a jsou všude. Na člunech, na molech i pod vodou. Podle nich naši hasiči předvedli velmi dobrou práci. Dokazuje to i ocenění Martina Piláta.

Sdílet