Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Audi sjelo do potoka, řidič zemřel

Na operačné stredisko OR HaZZ Galanta bola 7. septembra 2010 o 19:29 hod. z koordinačného strediska IZS v Trnave ohlásená dopravná nehoda osobného motorového vozidla Audi Q7 v obci Trstice, s tým že vodič mal pravdepodobne zdravotné problémy a z vozidlom zišiel do potoka.

Vyslaní boli šiesti príslušníci HaZZ z HS v Galante s technikou. Jednotka po príchode na miesto nehody zistila, že sa na mieste nachádza posádka RZP, ktorá resuscitovala postihnutú osobu /muž vo veku 58 rokov/. Príslušníci začali pomáhať pri resuscitácii osádke vozidla RZP až do príchodu lekára.

Havarované vozidlo bolo prednou časťou ponorené v potoku v hĺbke asi 0,5m. Vozidlo nebolo poškodené a neunikali z neho do vody ani do pôdy žiadne prevádzkové kvapaliny. Na mieste nehody sa nachádzal aj starosta Trstíc, ktorý zabezpečoval prostriedky na vytiahnutie vozila.

Po príchode RLP bola resuscitovaná osoba odovzdaná do starostlivosti lekára, ktorý po vyšetrení ukončil resuscitáciu a konštatoval exitus vodiča. Veliteľ zásahu po dohode so starostom o zabezpečení vytiahnutia vozidla z potoka ukončil zásah a jednotka o 20:17 hod. odišla na základňu.

Ilustrační foto

mjr. Mgr. Ivan Peťko
hovorca
KR HaZZ v Trnave

Sdílet