Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali na Opavsku dva řidiče

Ke dvěma nehodám, při nichž museli vyprošťovat řidiče, vyjeli v úterý 7. 9. 2010 odpoledne a večer hasiči z Opavska a Ostravy. Při první se v Šilheřovicích srazila dvě osobní auta a hasiči vyprošťovali řidiče Subaru, u druhé nehody řidiče Škody 120, která mezi Hlučínem a Ludgeřovicemi narazila do mostního pilíře. Vždy zasahovaly dvě jednotky hasičů.

Informaci o nehodě osobních automobilů Subaru a Škody Octavie v Šilheřovicích (okres Opava) obdrželo operační středisko hasičů v úterý krátce po čtvrt na pět odpoledne. Na místo byla vyslána jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice (HZS MSK) v Hlučíně a jednotka dobrovolných hasičů z Šilheřovic. Hasiči vyprostili řidiče Subaru, předali jej rychlé záchranné službě a pomocí sorbentu uklidili uniklé provozní kapaliny na silnici. Zraněny byly celkem dvě osoby.

Informaci o nehodě Škody 120, která skončila na silnici mezi Hlučínem a Ludgeřovicemi v mostním pilíři, zavolal svědek na tísňovou linku krátce po osmé hodině večer. Na místo vyjely dvě jednotky HZS MSK z Hlučína a Ostravy-Přívozu. Řidič (51 let) zůstal po nárazu zaklíněn ve vraku auta, hasiči jej vyprostili. Nehodu ale nepřežil. V autě jel sám.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet