Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Psovodi se utkají v záchraně lidí ze sutin i z terénu

Brno a Jedovnice budou o víkendu dějištěm mistrovství ČR psovodů organizací zařazených do integrovaného záchranného systému.

Mistrovství, které z pověření generálního ředitelství HZS ČR a pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje pořádá Kynologická záchranná jednotka ČR, se zúčastní 10 týmů kynologů. Mezi soutěžícími budou týmy psovodů z řad profesionálních i dobrovolných hasičů, Policie ČR, Městských policií, Horské služby, Červeného kříže a organizací sdružených ve Svazu záchranných brigád kynologů ČR. Každý z týmů bude soutěžit se dvěma psy.

Soutěž, která se uskuteční v areálu bývalé Zbrojovky v Lazaretní ulici v Brně a v okolí hotelu Riviéra v Jedovnicích na Blanensku, bude rozdělena na noční a denní část a psovodi budou se svými svěřenci měřit síly a kvality ve dvou činnostech – v plošném vyhledávání pohřešovaných osob v terénu a ve vyhledávání osob v sutinách budov. Noční část mistrovství se uskuteční v noci na sobotu, denní práci psovodů a psů v obou kategoriích budou rozhodčí hodnotit v sobotu od 9 do 16 hodin.

Výsledky mistrovství republiky budou vyhlášeny v sobotu v 19 hodin v hotelu Riviéra v Jedovnicích. Vítězný tým převezme putovní pohár generálního ředitele HZS ČR.

*por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kraje *

Sdílet