Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrteční zásahy hasičů Královéhradeckého kraje

Hradec Králové

K dopravní nehodě osobního vozidla vyjeli včera dopoledne hasiči z centrální stanice Hradec Králové a dobrovolní hasiči z Černilova. Řidička osobního vozidla Toyota Yaris vyjela u Slatiny mimo vozovku, kde najela na betonový mostek. Vozidlo se převrátilo přes střechu a zastavilo se o strom. Žena utrpěla lehčí zranění a byla záchrannou službou převezena do nemocnice. Hasiči zabezpečili vozidlo proti požáru a odpojili autobaterii. Z vozidla unikly provozní náplně, které hasiči zasypali sorbentem. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Hradečtí hasiči vyprošťovali osoby z kabiny porouchaného výtahu v ulici E. Beneše v Hradci Králové.

V 19:32 hodin hasiči odčerpávali zhruba 70 litrů vody ze sklepa domu na Pražské třídě v Hradci Králové.

Územní odbor Rychnov nad Kněžnou Profesionální hasiči z Dobrušky a dobrovolní hasiči ze Sněžného vyjeli k požáru kontejneru na odpad v obci Sněžné. Požár zničil plechový kontejner o rozměrech zhruba 2,5 krát 6 metrů. Událost se obešla bez zranění a škody na majetku.

Územní odbor Náchod Bez zranění se obešla dopravní nehoda tří osobních a jednoho nákladního vozidla, která se stala včera dopoledne u obce Holohlavy. Profesionální hasiči z Jaroměře zajistili vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Příčiny nehody a míru zavinění šetří Policie ČR.

K další dopravní nehodě vyjeli hasiči z Jaroměře krátce před 16. hodinou k obci Chvalkovice. Při srážce dvou osobních vozidel nebyl nikdo zraněn. I v tomto případě hasiči zajistili vozidla proti požáru a odpojili autobaterie.

Ve 23:01 hodin byli profesionální hasiči z Jaroměře přivoláni k požáru v areálu závodu v Husově ulici v Jaroměři. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že se nejedná o světlo od požáru, ale od osvětlení v areálu závodu. Hasiči nezasahovali a vrátili se na základnu.

Územní odbor Trutnov Profesionální hasiči z Vrchlabí a dobrovolní hasiči podniku Škoda Vrchlabí zasahovali při likvidaci naftové skvrny u brány areálu Škoda v Dělnické ulici ve Vrchlabí. Hasiči zasypali látku sorbentem.

Územní odbor Jičín Jičínští hasiči vyjeli po desáté hodině dopoledne k dopravní nehodě dodávky, která se stala v obci Konecchlumí. Při nehodě byla jedna osoba zraněna a převezena záchrannou službou do nemocnice. Hasiči odpojili autobaterii a zajistili vozidlo proti úniku provozních kapalin. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet