Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Oheň zcela zničil domek

K požáru dvoupodlažního rodinného domku s přístavkem na seno v obci Hošťka na Tachovsku vyjížděli dnes před sedmou hodinou ranní profesionální hasiči z Tachova a dobrovolní hasiči z Přimdy, Hošťky, Boru u Tachova a Tachova.

Hasiči nasadili čtyři proudy na půdu domu za použití nastavovacích žebříků. Požár zničil střechu domku, půdní prostory a dřevěný seník, který byl s domem spojen. Požár byl lokalizován po necelé hodině a zlikvidován po téměř třech hodinách. Hasiči museli rozebírat střešní konstrukci, vynášet věci, aby mohli dohasit ohniska požáru. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Požár vznikl na půdě seníku a byl pravděpodobně způsoben úmyslně.

Během zásahu hasičů pracovníci krizového týmu Terénní krizová služba Diecézní charity Plzeň poskytovali podporu blízkým příbuzným muže, který v domku bydlel, a vybavili je potřebnými informacemi. Postiženému staršímu muži zatím pomoc nabídnout nemohli, protože byl okamžitě po události vzhledem k celkové dezorientaci hospitalizován v Psychiatrické léčebně Dobřany.
Sdílet