Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto po srážce s divočáky skončilo na svodidlech

Šest divočáků přebíhajících přes komunikaci v noci na dnešek srazilo osobní vozidlo nedaleko Pohořelic na Brněnsku.

Nehoda se stala na 20. kilometru rychlostní komunikace R 52. Stádo divočáků přebíhajících vozovku ve směru z Brna do Mikulova zkřížilo cestu vozidlo Citroen Berlingo. Při nárazu bylo usmrceno šest divočáků. Řidič po střetu skončil na středových svodidlech a utrpěl zranění. Odlétající kusy zasáhly a poškodily také okolo projíždějící vozidlo Audi s polskou registrační značkou. Jeho řidič vyvázl bez zranění.

Nehoda byla hasičům ohlášena ve 23.01 hodin jako požár havarovaného vozidla. Na místo vyjely dvě jednotky – profesionální ze stanice v Pohořelicích a dobrovolná z Vranovic. Při jejich příjezdu byl zraněný řidič citroenu již v péči zdravotníků. Auto nehořelo, z vozidla krátce po nehodě vycházel slabý kouř, ale jednalo se o žhnoucí část motoru, kterou účastníci nehody ochladili pomocí ručního hasícího přístroje.

Hasiči zajistili místo nehody, na vozidle udělali protipožární opatření a odpojili baterii. K odklizení poražených zvířat z vozovky a odvozu zavolali pracovníky Lesů ČR. Po vyšetření a zadokumentování nehody pak citroen pomocí lana a navijáku odtrhli od svodidel a uklidili vozovku.

por. Mgr. Jaroslav Haid, tiskový mluvčí HZS Jihomoravského kra­je

Sdílet